BEMER fysische vasculaire therapie

BEMER therapie wordt gegeven door middel van een mat (de BEMER-Body) waar u 8 tot 20 minuten op ligt. Via de mat worden vooraf ingestelde elektromagnetische pulsen aan het lichaam doorgegeven. Aanvullend kan met behulp van een BEMER-pad of BEMER-Light een lichaamsgebied of huidzone extra worden behandeld.

Speciaal voor paarden is er nu ook de BEMER Horse set. Het werkingsprincipe is identiek aan de humane variant en is bij uitstek geschikt om uw paard te ondersteunen bij het verbeteren van de algehele conditie. Daarnaast is de BEMER Horse geschikt om uw paard sneller te laten recupereren van trainingen en wedstrijden en kan lokaal worden ingezet om het herstel van blessures te bespoedigen. Ook kan de BEMER Horse uitstekend worden gebruikt als onderdeel van de warming-up voor een wedstrijd of training.

De BEMER Horse is volledig stand-alone te gebruiken omdat deze beschikt over een eigen accu’s voor zowel de deken als beide beenkappen.

Praktijk Gezond Gilze beschikt over een unieke locatie waar u met uw paard(en) terecht kunt om in de praktijk te ervaren hoe uw paard reageert op de BEMER Horse. Wij beschikken over een rijbak en diverse paddocks om uw paard(en) in alle rust te ontvangen.

Ook kunnen wij de BEMER Horse demonstreren op een van onze paarden.

BEMER fysische vasculaire therapie, wat is het?

BEMER is in staat de doorbloeding van de fijnste bloedvaten te verbeteren. Hiermee ondersteunt BEMER het zelfgenezend en herstellend vermogen van uw lichaam. De bloedsomloop voorziet het lichaam van voedingsstoffen en zuurstof. 75% van de bloedsomloop vindt plaats in de fijnste bloedvaten (microcirculatie of haarvaten). Daar voorzien bloedcellen de weefsels en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voeren ze tegelijkertijd afvalstoffen af.

Hoe werkt het ?

Het hart zorgt ervoor dat het bloed door het lichaam wordt getransporteerd. Ons lichaam bevat een netwerk van meer dan 120.000 kilometer aan bloedvaten. Het hart kan dit niet alleen en wordt in deze functie ondersteund. De kleine bloedvaten bewegen de bloedcellen voort door eveneens een pompbeweging te maken, de zogenaamde “vasomotie”. Bovendien reguleren ze door hun beweging de bloedstroom, waardoor gebieden met een tijdelijk hogere behoefte aan energie een betere doorbloeding krijgen dan gebieden die op dat moment met wat minder toekunnen.

De BEMER therapie zorgt met behulp van elektromagnetische pulsen dat de pompende beweging van de fijne bloedvaten wordt gestimuleerd, waardoor de doorbloeding wordt verbeterd. De lichaamscellen krijgen een betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen. Hierdoor zijn ze beter in staat zijn om hun taken uit te voeren, zoals wonden dichten,  ziekten en pijn bestrijden, energie genereren voor lichamelijke en geestelijke prestaties of het algemene welzijn herstellen. Daarnaast betekent deze verbeterde doorbloeding ook dat afvalstoffen beter uit het lichaam kunnen worden afgevoerd.

BEMER, voor welke doeleinden geschikt?

Op de website van BEMER partner Kerner Beheer BV kunt u lezen voor welke doeleinden BEMER kan worden ingezet. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Dit komt omdat een goede doorbloeding aan de basis staat van alle denkbare lichaamsfuncties. BEMER verbetert de doorbloeding en is daardoor in staat verbetering te brengen in deze functies.

Wetenschappelijke onderbouwing

Er zijn tal van onderzoeken uitgevoerd en gepubliceerd op Pubmed naar de werking en de effectiviteit van de BEMER. In Duitsland en de USA is de BEMER gecertificeerd als medische apparatuur.

Mogelijkheden bij Praktijk Gezond Gilze

Behandeling met de BEMER kan apart worden gedaan en/of worden gecombineerd met de andere therapieën (uiteraard nadat we de zeer weinige contra-indicaties hebben doorgenomen). Ook kunt u een BEMER huren of kopen bij Gezond Gilze. Uiteraard wordt u met het juiste gebruik daarvan zorgvuldig begeleid.

Er worden regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten gegeven waarin het gebruik en de voordelen van de BEMER worden toegelicht. Vraag naar data en mogelijkheden deze bijeenkomst te bezoeken.

Uitgebreide informatie kunt u vinden op de website van BEMER partner Kerner Beheer BV

Reacties zijn gesloten.