Doorbloeding verbeteren

Doorbloeding verbeteren, je hoort het vaak, maar wat is de functie van doorbloeding nu eigenlijk?

Bloed, voor sommigen een eng onderwerp maar wist je dat een menselijk lichaam gemiddeld 100.000 kilometer aan bloedvaten heeft? Dat dit een zo uitgebreid stelsel is heeft en belangrijke oorzaak. Iedere cel in ons lichaam moet worden gevoed met zuurstof en voeding. Tegelijkertijd produceert iedere cel ook weer afvalproducten en ook daar speelt doorbloeding een belangrijke rol in. Het afvoeren van afvalproducten richting lever en nieren gebeurt ook door het bloed. Daar worden deze afvalproducten uiteindelijk omgezet en verlaten deze als ontlasting en urine ons lichaam.

Functies doorbloeding, een paar voorbeelden

De doorbloeding van ons lichaam heeft verschillende belangrijke functies. Een uiterst belangrijke functie is het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar onze cellen, organen, hersenen en weefsels. Dit is essentieel voor hun functioneren en groei. Daarnaast zorgt de doorbloeding ook voor het transport van afvalstoffen, zoals kooldioxide en andere afvalproducten die ons lichaam moet afvoeren. Doorbloeding verbeteren is dus cruciaal voor een gezond lichaam.

Een belangrijk deel van ons bloedvatenstelsel bestaat uit haarvaten. Dit zijn minuscule adertjes, soms ter dikte van een haar. De doorbloeding van deze haarvaten wordt ook wel microcirculatie genoemd. Juist de doorbloeding van de microcirculatie is essentieel omdat op dit niveau de cellen worden gevoed en de afvalstoffen worden afgevoerd.

Met name het afvoeren van afvalstoffen verdient nadere toelichting. Veel aandoeningen in het lichaam, maar ook sportieve prestaties, zorgen ervoor dat ons lichaam afvalstoffen aanmaakt. Deze afvalstoffen kunnen resulteren in bijvoorbeeld pijn en stijfheid en dienen zo snel mogelijk het lichaam te verlaten. Door het stimuleren van de doorbloeding helpen we het lichaam om deze afvalstoffen op een natuurlijke wijze kwijt te raken. Hierdoor kunnen ook de klachten verminderen die veroorzaakt worden door deze afvalstoffen.

Een tweede belangrijke functie van de doorbloeding is de regulering van onze lichaamstemperatuur. Bij warmte zorgt een betere doorbloeding ervoor dat ons lichaam meer warmte kan afvoeren, terwijl bij koude ons lichaam net meer bloed naar de oppervlakte stuurt om warmte vast te houden.

Tot slot helpt een goede doorbloeding ook bij ieder genezingsproces van ons lichaam. Door de verbeterde bloedtoevoer worden er meer voedingsstoffen en zuurstof aangevoerd naar de beschadigde weefsels, waardoor deze sneller kunnen herstellen. Dit geldt voor zowel de interne weefsels als de huid.

Doorbloeding verbeteren, wat kan je doen?

Als je merkt dat je doorbloeding niet optimaal is, zijn er verschillende manieren om deze te verbeteren. Zo kan regelmatige beweging helpen om de doorbloeding te stimuleren, evenals een gezonde en evenwichtige voeding. Ook bepaalde supplementen of massages kunnen helpen om de doorbloeding te verbeteren en zo ons lichaam gezond te houden. Daarnaast kan magneetveldtherapie ook een belangrijke bijdrage leveren aan het ondersteunen van de doorbloeding

Doorbloeding verbeteren staat aan de basis van welzijn en herstel

Dit geldt niet alleen voor mensen maar ook voor paarden en andere dieren.

Centropix heeft de Centropix Kloud ontworpen. Deze zeer innovatieve vorm van magneetveldtherapie is gebaseerd op het signaal van professor Wolf A. Kafka. Hij heeft ook aan de basis gestaan van magneetveldtherapie systemen die wereldwijd op grote schaal worden gebruikt. Kafka heeft zijn signaal van 1998 doorontwikkeld. Zijn nieuwste signaal, uit 2020, dat recent is gepatenteerd,  brengt op grote schaal een moleculaire activering teweeg waardoor de productie van stikstofmonoxide (NO) in het lichaam wordt gestimuleerd.

Er is dus sprake van een elektromagnetische stimulatie die een biochemische reactie teweeg brengt. Dit is ontdekt door Louis Ignarro die in 1998, samen met Ferid Murad en Robert F. Furchgott,  de Nobelprijs voor fysiologie en geneeskunde won. Het verhogen van stikstof in het lichaam kan leiden tot de volgende effecten:

– vermindering van chronische ontstekingen
– verbeterde doorbloeding in de microcirculatie
– verbeterde doorstroming in het lymfesysteem
– stimulering diverse groeifactoren

Centropix Kloud, 1 therapiemap bruikbaar voor mens en paard

Centropix Kloud voor toepassing bij mensen

De Centropix Kloud is de magneetveldtherapiemat die is ontwikkeld met zeer recent gepatenteerde technologie. Doorbloeding verbeteren is één van de meest gedocumenteerde eigenschappen van magneetveldtherapie.

Centropix Kloud, magneetveldtherapie anno 2023

Centropix Kloud voor toepassing bij paarden

De Centropix Vet-Set is ontworpen voor het toepassen van magneetveldtherapie bij paarden

Kloud Vet-Set

 

Welke effecten kunnen een verbeterde doorbloeding teweegbrengen?

Verhoogde fysieke energie en vitaliteit

Een verbeterde doorbloeding kan leiden tot verhoogde energie en vitaliteit. Meer zuurstof en voeding naar de spieren en alle overige cellen zorgt voor verbeterde fysieke prestaties en minder vermoeidheid en uitputting. Ook kan je activiteiten langer volhouden.

Maar niet alleen de spieren hebben baat bij een betere aanvoer van zuurstof en voeding en de afvoer van afvalstoffen. Ook alle organen hebben daar baat bij. Dus een betere doorbloeding kan ook een bijdrage leveren aan het beter functioneren van alle organen.

Betere mentale focus en concentratie

Een verbeterde doorbloeding kan niet alleen leiden tot fysieke voordelen, maar ook tot mentale voordelen. Door meer zuurstof naar de hersenen te brengen, kan de mentale focus en concentratie verbeteren. Hierdoor kunnen taken beter uitgevoerd worden en kan het brein scherper functioneren.

Magneetveldtherapie werkt aantoonbaar op het verbeteren van de doorbloeding

Op Pubmed zijn veel onderzoeken gepubliceerd. Hierin vind je wetenschappelijk onderbouwing tussen het toepassen van magneetveldtherapie of PEMF en het verbeteren van de doorbloeding.

Als zoekwoorden op Pubmed kan je het beste gebruiken: PEMF, PEMF therapy of (pulsed) electromagnetic field therapy. Je zult zien dat de zoekresultaten erg ver terug gaan. Dit komt doordat magneetveldtherapie al decennia lang wordt ingezet ter ondersteuning van het verbeteren van de doorbloeding.

Hoewel de algemene tendens is dat er nog aanvullend onderzoek nodig is, blijkt uit een aantal onderzoeken duidelijk dat magneetveldtherapie een positieve bijdrage heeft op het verbeteren van de doorbloeding. Daarnaast zijn er nog van andere aspecten waar magneetveldtherapie een positieve bijdrage aan kan leveren.

De Kloud, de zeer recent gepatenteerde magneetveld therapie oplossing van Centropix

Lees op de speciale Centropix pagina alle informatie over de Centropix Kloud.

Op deze pagina is ook informatie te vinden over de Centropix Cocoon en de Centropix Bubble. Beide apparaten ondersteunen het lichaam bij bescherming tegen de schadelijke gevolgen van niet thermische Electrosmog.

Hierbij kan de Cocoon worden ingezet om een ruimte te beschermen. Denk hierbij aan een huis, praktijk of een stal. De Bubble is een kleine actieve frequentiegenerator die wordt gedragen om de hals en binnen een gebied van 2 meter ondersteuning biedt bij bescherming.

 

De Centropix Kloud is leverbaar in 2 formaten, de mini en de maxi

Centropix Kloud maxi en mini

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie

Reacties zijn gesloten.