Doorbloeding verbeteren

Doorbloeding verbeteren, waarom en hoe

In de schijnwerpers van onze gezondheid staat een kracht die vaak over het hoofd wordt gezien: doorbloeding. Maar wat is de werkelijke functie van dit vitale proces?

Bij de gedachte aan bloed kunnen sommigen huiveren, maar wat weinigen beseffen, is dat ons lichaam een verbazingwekkend netwerk van bloedvaten herbergt, met een totale lengte van gemiddeld 100.000 kilometer. Waarom? Omdat elk deel ervan een essentiële taak vervult. Elke cel in ons lichaam heeft zuurstof en voedingsstoffen nodig om te gedijen, terwijl het bloed ook de taak heeft om afvalstoffen af te voeren naar organen zoals de lever en de nieren, waar ze worden omgezet en uitgescheiden.

 

 

 

De rol van doorbloeding in gezondheid: Wat je echt moet weten

De doorbloeding van ons lichaam vervult verschillende vitale functies. Het transporteert niet alleen zuurstof en voedingsstoffen naar onze cellen, organen en weefsels, maar speelt ook een cruciale rol bij het verwijderen van afvalstoffen, waardoor ons lichaam gezond blijft functioneren. Vooral de microcirculatie, bestaande uit haarvaten, is hierbij van onschatbare waarde, omdat het de voeding van cellen en de afvoer van afvalstoffen verzorgt.

Een betere doorbloeding heeft tal van voordelen, waaronder een verhoogde fysieke energie en vitaliteit, verbeterde mentale focus en concentratie, en een versneld genezingsproces van beschadigde weefsels. Het stimuleren van doorbloeding is dan ook een essentiële stap op weg naar een gezond en welvarend leven.

Doorbloeding optimaliseren: jouw weg naar een gezonder leven

Als je merkt dat je doorbloeding verbeterd kan worden, zijn er diverse methoden beschikbaar, zoals regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet en magneetveldtherapie. Innovatieve oplossingen zoals de Centropix Kloud bieden geavanceerde technologieën om te ondersteunen bij het optimaliseren van de doorbloeding, zowel voor mensen als dieren.

Centropix Kloud, 1 therapiemap bruikbaar voor mens en paard

Centropix Kloud voor toepassing bij mensen

De Centropix Kloud is de magneetveldtherapiemat die is ontwikkeld met zeer recent gepatenteerde technologie. Doorbloeding verbeteren is één van de meest gedocumenteerde eigenschappen van magneetveldtherapie.

Centropix Kloud, magneetveldtherapie anno 2023

Centropix Kloud voor toepassing bij paarden

De Centropix Vet-Set is ontworpen voor het toepassen van magneetveldtherapie bij paarden

Kloud Vet-Set

 

Doorbloeding verbeteren staat aan de basis van welzijn en herstel

Dit geldt niet alleen voor mensen maar ook voor paarden en andere dieren.

Centropix heeft de Centropix Kloud ontworpen. Deze zeer innovatieve vorm van magneetveldtherapie is gebaseerd op het signaal van professor Wolf A. Kafka. Hij heeft ook aan de basis gestaan van andere magneetveldtherapie systemen die wereldwijd op grote schaal worden gebruikt. Deze systemen zijn gebaseerd op het signaal dat Kafka in 1998 heeft ontwikkeld. Hij heeft zijn signaal van 1998 doorontwikkeld. Zijn nieuwste signaal, uit 2020, dat recent is gepatenteerd, brengt op grote schaal een moleculaire activering teweeg waardoor de productie van stikstofmonoxide (NO) in het lichaam wordt gestimuleerd.

Dit nieuwste signaal van Kafka brengt tot 50 x meer moleculaire activering teweeg dan andere, nu op de markt beschikbare magneetveldtoepassingen.

Er is sprake van een elektromagnetische stimulatie die een biochemische reactie teweeg brengt. Dit is ontdekt door Louis Ignarro die in 1998, samen met Ferid Murad en Robert F. Furchgott, de Nobelprijs voor fysiologie en geneeskunde won. Het verhogen van stikstof in het lichaam kan leiden tot de volgende effecten:

  • Vermindering van chronische ontstekingen
  • Verbeterde doorbloeding in de microcirculatie
  • Verbeterde doorstroming in het lymfesysteem
  • Stimulering diverse groeifactoren

Welke effecten kan een verbeterde doorbloeding teweegbrengen?

Verhoogde fysieke energie en vitaliteit

Een verbeterde doorbloeding kan leiden tot verhoogde energie en vitaliteit. Meer zuurstof en voeding naar de spieren en alle overige cellen zorgt voor verbeterde fysieke prestaties en minder vermoeidheid en uitputting. Ook kan je activiteiten langer volhouden.

Maar niet alleen de spieren hebben baat bij een betere aanvoer van zuurstof en voeding en de afvoer van afvalstoffen. Ook alle organen hebben daar baat bij. Dus een betere doorbloeding kan ook een bijdrage leveren aan het beter functioneren van alle organen.

Betere mentale focus en concentratie

Een verbeterde doorbloeding kan niet alleen leiden tot fysieke voordelen, maar ook tot mentale voordelen. Door meer zuurstof naar de hersenen te brengen, kan de mentale focus en concentratie verbeteren. Hierdoor kunnen taken beter uitgevoerd worden en kan het brein scherper functioneren.

Magneetveldtherapie werkt aantoonbaar op het verbeteren van de doorbloeding

Op Pubmed zijn veel onderzoeken gepubliceerd. Hierin vind je wetenschappelijk onderbouwing van het toepassen van magneetveldtherapie of PEMF op het verbeteren van de doorbloeding.

Als zoekwoorden op Pubmed kan je het beste gebruiken: PEMF, PEMF therapy of (pulsed) electromagnetic field therapy. Je zult zien dat de zoekresultaten erg ver terug gaan. Dit komt doordat magneetveldtherapie al decennia lang wordt ingezet ter ondersteuning van het verbeteren van de doorbloeding.

Hoewel de algemene tendens is dat er nog aanvullend onderzoek nodig is, blijkt uit een aantal onderzoeken duidelijk dat magneetveldtherapie een positieve bijdrage heeft op het verbeteren van de doorbloeding. Daarnaast zijn er nog van andere aspecten waar magneetveldtherapie een positieve bijdrage aan kan leveren.

De Kloud, de zeer recent gepatenteerde magneetveld therapie oplossing van Centropix

Lees op de speciale Centropix pagina alle informatie over de Centropix Kloud.

 

De Centropix Kloud is leverbaar in 2 formaten, de mini en de maxi

Centropix Kloud maxi en mini

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie

Reacties zijn gesloten.