MAGNEETVELDTHERAPIE ANNO 2024

De kracht van magneetveldtherapie anno 2024

Magneetveldtherapie, ook wel PEMF genoemd (Pulsed Electro Magnetic Field), is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van elektromagnetische velden om het lichaam te stimuleren en te ondersteunen bij genezing. Dit type therapie wordt al decennia lang gebruikt en is gebaseerd op het idee dat het menselijk lichaam bestaat uit elektromagnetische energie die kan worden beïnvloed door externe magnetische velden. Bij magneetveldtherapie wordt uitsluitend gebruik gemaakt van signalen in een laag frequentiebereik tot 20.000 Hz. Deze zijn, in tegenstelling tot signalen met een hoge frequentie, niet schadelijk voor de gezondheid en kunnen een therapeutisch effect teweeg brengen.

Wat is de basis van magneetveldtherapie?

Deze therapie werkt door het toepassen van elektromagnetische velden op het lichaam. Deze velden zorgen voor een moleculaire activering die, via een cascade/domino effect, invloed heeft op alle processen van het lichaam. Dit kan het lichaam ondersteunen bij een verhoogde bloedcirculatie, verbeterde zuurstofopname, een verhoogde celregeneratie en het afvoeren van afvalstoffen uit onder andere de cellen en spieren.

In de beginfase van magneetveldtherapie werden vaak enkelvoudige frequenties toegepast die nog wel in sterkte konden worden aangepast. Onderzoek, onder meer door professor W.A. Kafka, heeft aangetoond dat de moleculaire activering sterker wordt, naarmate het signaal veelzijdiger wordt. Dit geldt voor zowel (afwisseling binnen het) frequentiebereik als in de afwisseling van sterkte.

Kafka heeft aan de basis gestaan van magneetveldtherapie toepassingen die inmiddels wereldwijd op grote schaal worden gebruikt. Basis voor deze systemen is het signaal dat hij in 1998 heeft gepatenteerd. Nu, ruim 20 jaar later, is er een nieuw signaal door hem ontwikkeld en ook weer gepatenteerd. Dit signaal is veel veelzijdiger en brengt op grote schaal een moleculaire activering op gang.

Specifiek hiervoor heeft Centropix de Centropix Kloud ontwikkeld. Het nieuwste signaal van professor Kafka is alleen beschikbaar in deze magneetveldtherapie toepassing.

 

 

 

 

 

 

Bij welke klachten kan magneetveldtherapie ondersteuning bieden?

Bij een breed scala aan klachten kan deze aard van therapie worden ingezet. Gebruikers melden dat Centropix Kloud hen ondersteunt bij bijvoorbeeld het verlichten van pijn, verbetering van slaapproblemen en het verminderen van stress en angst. Het kan het lichaam ook ondersteunen bij het herstellen van blessures, bevorderen van wondgenezing en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn.

Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat magneetveldtherapie ook een positieve invloed heeft op het verbeteren van de doorbloeding.

Zijn er risico’s of bijwerkingen verbonden aan magneetveldtherapie?

Over het algemeen wordt dit als veilig beschouwd en zijn er weinig tot geen bijwerkingen gemeld. Het is echter belangrijk om te weten dat deze therapie niet geschikt is voor iedereen. Mensen die bijvoorbeeld een pacemaker hebben, zwangere vrouwen en mensen met epilepsie of kanker dienen voorzichtig te zijn en eerst een arts te raadplegen voordat ze PEMF therapie ondergaan.

Wetenschappelijk onderzoek naar magneetveldtherapie

Wetenschappelijk onderzoek naar magneetveldtherapie (zoektermen op PubMed bijvoorbeeld PEMF en magnetic field therapy)  is de afgelopen decennia sterk toegenomen. PubMed is een online database met medische literatuur. Daar zijn duizenden artikelen te vinden over de effectiviteit van magneetveldtherapie.

Meer informatie over magneetveldtherapie en de producten van Centropix

Centropix is nog een relatief nieuwe speler op het gebied van magneetveldtherapie. Het bedrijf is opgericht door mensen die al decennialang, zeer succesvol, werken met deze toepassing en zich ten doel hebben gesteld dit wereldwijd naar een veel hoger niveau te tillen. Centropix laat zich ondersteunen door een uitgebreide wetenschappelijke staf. Zo maakt professor W.A. Kafka, een van de grondleggers van magneetveldtherapie toepassingen die wereldwijd al tientallen jaren wordt gebruikt, onderdeel uit van het Centropix team.

Zie voor algemene informatie over de Centropix Kloud, de magneetveldtherapie deken of magneetveldtherapiemat die zowel bruikbaar is voor mensen, paarden en andere dieren, de speciale algemene Centropix pagina.

Neem contact op voor meer informatie

Reacties zijn gesloten.